Dutch Crowdfunding Awards 2016

Het moet toch een machtig gevoel geven als je jouw product in de schappen ziet liggen, je iemand ziet lopen met jouw koptelefoon of je iemand jouw eigen gebrouwen bier bij de kroeg op de hoek ziet bestellen? Ondernemers maken vandaag de dag dit soort dromen waar door middel van hun ijzersterke crowdfunding campagne. Tijdens Crowdfunding Day Europe, 25 mei in Amsterdam ArenA, vieren we de meest prachtige campagnes van 2015 en wordt voor de tweede keer de Dutch Crowdfunding Awards georganiseerd. Stem via Sprout op één van de crowdfunding projecten door te liken of te delen op Facebook en bepaal welke spraakmakende campagne er op 25 mei met de Publieksprijs vandoor gaat!

 

De Categorieën

Er worden 5 awards uitgereikt, die de betekenis, de mogelijkheden en status van crowdfunding van dit moment weerspiegelen.

1. Jury Award: deze crowdfunding campagne laat het beste de allround impact van crowdfunding zien.
2. Publieksprijs: het publiek, ‘de crowd’, stemt via het ondernemersplatform Sprout op het beste project van afgelopen jaar.
3. Rabobank Pioneer Award: deze campagne heeft crowdfunding op een unieke manier toegepast en wijst ermee de weg naar nieuwe mogelijkheden van crowdfunding.
4. CrowdPower Award: deze crowdfunding campagne laat zien hoe je maximaal de rol van de crowd benut.
5. FusionFinance Award: deze crowdfunding campagne laat zien wie crowdfunding het best heeft weten te combineren met een andere vorm van financiering (stapelfinanciering).

 

De winnaars van vorig jaar

Wie waren ook alweer de winnaars van vorig jaar? Vorig jaar werden voor de eerste keer de Dutch Crowdfunding Awards uitgereikt en werden 5 campagnes als waanzinnig succesvol bestempeld. Check ze hier!